Η κυτταρίτιδα

ή αλλιώς σύνδρομο φλούδας πορτοκαλιού είναι η συγκέντρωση υποδόριου λίπους εντός του ινώδους συνδετικού ιστού που εμφανίζεται συχνά στους γλουτούς, στα κάτω άκρα και την κοιλιά και αφορά το 90% των γυναικών από την εφηβική ακόμη ηλικία. Η κυτταρίτιδα είναι μια ιδιαίτερα σύνθετη διαταραχή που σχετίζεται μεταξύ άλλων με τοπικό πάχος, κακή κυκλοφορία του αίματος, μικροκυκλοφορία των λεμφικών υγρών, κατακράτηση υγρών.

Σε γενικές γραμμές η κυτταρίτιδα οφείλεται σε μη ομαλή συσσώρευση λίπους και νερού μεταξύ του δέρματος και του υποδόριου ιστού. Παράγοντες που επηρεάζουν τη δημιουργία κυτταρίτιδας είναι η κληρονομικότητα, οι υπερβολικές δίαιτες ή η κακή διατροφή, η έλλειψη σωματικής δραστηριότητα οι ορμονικές αλλαγές, το συνολικό σωματικό λίπος. Υπάρχουν διαφορετικά είδη κυτταρίτιδας και το κάθε ένα από αυτά επιδέχεται ειδικής αντιμετώπισης με εξατομικευμένες θεραπείες που προτείνει ο δερματολόγος.

Αντιμετώπιση της Κυτταρίτιδας με Cavitation


Πρόκειται για μια ιδιαίτερα αποτελεσματική μέθοδος λιπογλυπτικής που αντιμετωπίζει την κυτταρίτιδα χωρίς επέμβαση και βασίζεται στη δράση της ενέργειας ειδικών ιατρικών υπερήχων που ρευστοποιούν το συσσωρευμένο λίπος που βρίσκεται στο δέρμα. Στη συνέχεια το λίπος απομακρύνεται με το λεμφικό σύστημα και τελικά αποβάλλεται από το σώμα σταδιακά. Είναι με ασφαλής, ανώδυνη και δραστική μέθοδος που ονομάζεται και σπηλαίωση, δηλαδή, η μη αναστρέψιμη καταστροφή λιποκυττάρων και η υγροποίηση του λίπους από τους υπέρηχους.

Τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά και η θεραπεία με Cavitation εφαρμόζεται σε μηρούς, γλουτούς, κοιλιά και χέρια (μπράτσα).

Αντιμετώπιση Κυτταρίτιδας με RF Ραδιοσυχνότητες

Η θεραπεία για την αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας βασίζεται στην εκπομπή μονοπολικών και διπολικών ραδιοκυμάτων RF και επιτυγχάνει τη σύσφιξη του δέρματος. Οι RF ραδιοσυχνότητες επιταχύνουν το μεταβολισμό του λίπους και συνιστούν εξαιρετική μέθοδο σύσφιξης και λιπογλυπτικής, απόλυτα ασφαλής που μειώνει και εξαλείφει την κυτταρίτιδα, προσφέρει απώλεια πόντων και εφαρμόζεται με απόλυτη ασφάλεια όλο το χρόνο.

Αντιμετώπιση Κυτταρίτιδας με Mεσοθεραπεία

Η μεσοθεραπεία κυτταρίτιδας ή μεσολιπιδική θεραπεία, περιλαμβάνει τη διάλυση του λίπους με τη χρήση ενέσεων που περιέχουν βιταμίνες, ένζυμα και μία φυσική ουσία, τη φωσφατιδυλοχολίνη, που προέρχεται από το σογιέλαιο. Πρόκειται για μια μέθοδο που προσφέρει εξαιρετικά αποτελέσματα λόγω του μεγάλου βάθους που γίνονται οι εγχύσεις των ενέσεων, είναι απλή, γρήγορη και χωρίς παρενέργειες. Πρέπει πάντα να γίνεται η εφαρμογή από τον ειδικό δερματολόγο και μετά από την εκτίμηση του κάθε ασθενή.

Ακολούθησε μας στο Facebook και στο Instagram για περισσότερα νέα σχετικά με την δερματολογία και τις ειδικότητες της δερματολόγου μας.

Προηγούμενο άρθροΜεσοθεραπείες σώματος- Θεραπείες για λιποδιάλυση AQUALYX, DESOBODY
Επόμενο άρθροΘεραπεία ραγάδων