Τα χημικά peelings

,ή αλλιώς, η χημική απολέπιση, αφαιρούν τα σημάδια του χρόνου από πρόσωπο, χέρια, λαιμό, θεραπεύουν κάποια είδη ακμής, αμβλύνουν κηλίδες και αποχρωματισμούς της ηλικίας, λεπτές γραμμές κάτω από τα μάτια και γύρω από το στόμα, πανάδες, βλάβες από τον ήλιο (φωτογήρανση), μέλασμα και χαρίζουν πιο φωτεινή και λεία επιδερμίδα.

Ο ασθενής που θα υποβληθεί σε χημικό peeling θα πρέπει να ακολουθήσει ένα πλήρως εξατομικευμένο πρόγραμμα που ενδείκνυται για τον ειδικό τύπο κάθε δέρματος και το οποίο συνιστά η δερματολόγος κατόπιν εξέτασης. Συνήθως απαιτείται ένα πρόγραμμα φροντίδας του δέρματος πριν την απολέπιση με ειδικές κρέμες προετοιμασίας ώστε να βελτιωθούν τα αποτελέσματα και να ελαχιστοποιηθούν παρενέργειες.

Υπάρχουν διαφορετικοί τύποι χημικών peelings ανάλογα με τη δραστικότητά τους: τα επιφανειακά, τα μέτρια και τα βαθιά ενώ η διαδικασία εφαρμογής τους είναι σύντομη και ανώδυνη, ο ασθενής νιώθει μόνο ένα ελαφρύ αίσθημα τσιμπήματος. Η δερματολόγος απλώνει το χημικό διάλυμα στο δέρμα, το αφήνει να δράσει και στη συνέχεια το καθαρίζει. Ο χρόνος που το διάλυμα μένει στο δέρμα ποικίλλει και είναι κάθε φορά εξατομικευμένο. Είναι πολύ σημαντικό να εφαρμόζεται αντηλιακή κρέμα με μεγάλο δείκτη προστασίας μετά τη θεραπεία καθώς και κρέμα ανάπλασης.

Τα χημικά peelings έχουν θεαματικά αποτελέσματα στην όψη του δέρματος και προσφέρουν λάμψη, φωτεινότητα και σύσφιξη.

Ακολούθησε μας στο Facebook και στο Instagram για περισσότερα νέα σχετικά με την δερματολογία και τις ειδικότητες της δερματολόγου μας.

Προηγούμενο άρθροΑυτόλογη Μεσοθεραπεία Προσώπου – PRP Προσώπου & Σώματος
Επόμενο άρθροΘεραπείες Laser για ανάπλαση & αντιγήρανση