Η κρυολιπόλυση

είναι μία μη επεμβατική θεραπεία που μειώνει αποτελεσματικά το λίπος από συγκεκριμένες περιοχές του σώματος.

Η μέθοδος της κρυολιπόλυσης βασίζεται στο ότι τα λιποκύτταρα του ανθρώπινου σώματος καταστρέφονται όταν βρεθούν σε συνθήκες ακραίου ψύχους. Η θεραπεία καταστρέφει στοχευμένα τα λιποκύτταρα με τη βοήθεια ενός ελεγχόμενου μηχανισμού ψύξης που εφαρμόζεται τοπικά. Όταν συνδυάζεται με υγιεινή διατροφή και άλλες μεθόδους σύσφιξης και καταπολέμησης της κυτταρίτιδας έχει ακόμη καλύτερα αποτελέσματα.

Η κρυολιπόλυση εφαρμόζεται με επιτυχία σε περιοχές του σώματος όπου εμφανίζεται συσσωρευμένο τοπικό πάχος όπως κοιλιά, πλαϊνά της μέσης, μπράτσα των χεριών, γλουτούς και εσωτερική μεριά των μηρών. Εκτός του ότι η μέθοδος εξαλείφει το περιττό λίπος από τα σημεία αυτά, επιτυγχάνει άμεσα την απώλεια πόντων και βελτιώνει την υφή του δέρματος, κάνοντάς το λείο και σφιχτό. Τα αποτελέσματα της θεραπείας αρχίζουν να γίνονται ορατά σε 30 με 40 ημέρες μετά την εφαρμογή της, επομένως αν ακολουθήσει και άλλη συνεδρία, τα τελικά αποτελέσματα θα είναι εμφανή μετά από 60 με 90 ημέρες. Τα άτομα που έχουν υποβληθεί σε αυτή τη θεραπεία μπορούν να διατηρήσουν το σώμα τους χωρίς περιττό λίπος για πάντα, εφόσον τηρούν τους βασικούς κανόνες ενός υγιεινού τρόπου ζωής.

Οι ενδιαφερόμενοι για την κρυολιπόλυση πρέπει να είναι ενήλικες καθώς πρέπει να είναι πλήρως συνειδητοποιημένοι ότι η μέθοδος δεν αντιμετωπίζει την παχυσαρκία αλλά το τοπικό πάχος. Τα άτομα που αντενδείκνυνται να υποβληθούν στη θεραπεία της κρυολιπόλυσης είναι οι γυναίκες που είναι έγκυες ή θηλάζουν, οι ενδιαφερόμενοι με διαταραχές στην κυκλοφορία του αίματος, ή με χρόνιες συστηματικές παθήσεις και οι καρκινοπαθείς. Ακόμη, κρυολιπόλυση δεν μπορούν να κάνουν όσοι έχουν υποβληθεί προσφάτως σε χειρουργική επέμβαση, διαθέτουν βηματοδότη ή λαμβάνουν αντιπηκτική αγωγή.

Σε κάθε περίπτωση, είναι σημαντικό προτού αποφασίσετε να κάνετε κρυολιπόλυση, να συμβουλευτείτε την ειδική δερματολόγο.

Ακολούθησε μας στο Facebook και στο Instagram για περισσότερα νέα σχετικά με την δερματολογία και τις ειδικότητες της δερματολόγου μας.

Προηγούμενο άρθροΝήματα
Επόμενο άρθροΜεσοθεραπεία