Η αποτρίχωση με laser

μια από τις πιο δημοφιλείς μεθόδους αποτρίχωσης, είναι η διαδικασία που αφαιρείται η ανεπιθύμητη τριχοφυΐα από πρόσωπο και σώμα μέσω της έκθεσης σε παλμούς φωτός λέιζερ που καταστρέφουν το θύλακα της τρίχας. Η βασική αρχή της μεθόδου αυτής βασίζεται στην επιλεκτική φωτοθερμόλυση (SPTL) δηλαδή στο γεγονός ότι η τρίχα απορροφά φως ορισμένου μήκου κύματος χωρίς να επηρεάζεται ο περιβάλλοντας ιστός. Το φως απορροφάται από τη μελανίνη της τρίχας μετατρέπεται σε θερμότητα και αποσυντίθεται, με αποτέλεσμα να αποτρέπεται η επανεμφάνισή της.

Πρόκειται για μια ασφαλή μέθοδο αποτρίχωσης που πρέπει όμως γίνεται από γιατρό ή πιστοποιημένο αισθητικό με εξειδίκευση που θα μπορεί να προβαίνει σε σωστή εκτίμηση πριν ορίσει το χρονοδιάγραμμα των θεραπειών.

Το laser αποτρίχωσης εφαρμόζεται στο πρόσωπο στο άνω χείλος, πηγούνι, παρειές, φρύδια, ζυγωματικά και φαβορίτες, στα χέρια, στη μασχάλη, στο μπικίνι, στα πόδια, στη μέση, την κοιλιά, τους γλουτούς και την πλάτη. Η μέθοδος είναι ανώδυνη, έχει μηδενικό χρόνο αποθεραπείας και άμεση επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες.

Ακολούθησε μας στο Facebook και στο Instagram για περισσότερα νέα σχετικά με την δερματολογία και τις ειδικότητες της δερματολόγου μας.