Με τον όρο

μεσοθεραπεία

εννοούμε μια ιατρική τεχνική πολλαπλών εγχύσεων (μικροενέσεων) βιταμινών, φυσικών εκχυλισμάτων, βιοδραστικών εκδόχων και υαλουρονικού οξέος στο μεσόδερμα. Το υαλουρονικό οξύ είναι μια ιδιαίτερα υδρόφιλη ουσία που βρίσκεται στον οργανισμό μας φυσιολογικά και το διατηρεί ενυδατωμένο. Μια ιδιαίτερα δημοφιλής παραλλαγή της θεραπείας είναι η λεγόμενη αυτόλογη μεσοθεραπεία όπου χρησιμοποιείται ο ορός αίματος του ατόμου και όχι το κοκτέιλ βιταμινών.

Η μεσοθεραπεία αποτελεί μια μη επεμβατική λύση σε πληθώρα αισθητικών ζητημάτων που σχετίζονται με αντιμετώπιση ρυτίδων, ανάπλαση προσώπου, λαιμού, ντεκολτέ και χεριών, ηλιακή γήρανση του δέρματος και φωτογήρανση, βαθιά ενυδάτωση, μείωση και πρόληψη ρυτίδων, κυτταρίτιδα, τοπικό πάχος, σύσφιξη δέρματος προσώπου και σώματος, ραβδώσεις. Με τη μεσοθεραπεία επιτυγχάνεται αναζωογόνηση και σύσφιξη προσώπου λαιμού και σώματος με ορατά αποτελέσματα που φαίνονται μετά τη δεύτερη με τρίτη συνεδρία τα οποία διαρκούν εφόσον ακολουθείται σωστή διατροφή και κάποιες θεραπείες συντήρησης.

Η θεραπεία μπορεί να γίνει οποιαδήποτε εποχή του χρόνου αρκεί να ακολουθείται σωστή αντηλιακή προστασία, δεν αλλάζει τα χαρακτηριστικά ή τις εκφράσεις του προσώπου και όταν ο/ η ασθενής σταματήσει τις εφαρμογές το δέρμα δεν «κρεμάει». Μετά το πέρας της μεσοθεραπείας υπάρχει ήπια ερυθρότητα που υποχωρεί μέσα στις επόμενες ώρες. Αυτή καθώς και τυχόν μώλωπας, καλύπτονται άριστα με κάποιο ειδικό καλυπτικό προϊόν.

Ακολούθησε μας στο Facebook και στο Instagram για περισσότερα νέα σχετικά με την δερματολογία και τις ειδικότητες της δερματολόγου μας.

Προηγούμενο άρθροΚρυολιπόλυση
Επόμενο άρθροFractional Laser CO2