Για την αντιμετώπιση του τοπικού λίπους, νέες θεραπείες προφέρουν λιπόλυση, σύσφιγξη, σμιλεύουν το σώμα χωρίς χειρουργείο και δίνουν λύση σε τοπικό λίπος που δεν αντιμετωπίζεται ούτε με γυμναστική ούτε με δίαιτα.

Η μέθοδος αυτή ονομάζεται ενέσιμη λιποδιάλυση, έχει θεαματικά αποτελέσματα είναι ανώδυνη και αφορά άντρες και γυναίκες.

Πρόκειται για μια ασφαλή και αποτελεσματική επιλογή με δεσοξυχολανικό οξύ (AQUALYX ,DESOBODY) το οποίο περιέχει ένα είδος χολικού οξέος, το δεοξυχολικό οξύ ή ΑΤΧ-10 και έχει λιποδιαλυτική δράση: υγροποιεί το λιποκύτταρο το οποίο καταστρέφεται μόνιμα και απελευθερώνει τα λιπαρά οξέα που έχει στο εσωτερικό του που αποβάλλονται από τον οργανισμό φυσιολογικά μέσω του λεμφικού συστήματος. Η τεχνική εφαρμόζεται με έγχυση που γίνεται με ειδικά σχεδιασμένες βελόνες και μπορεί να εφαρμοστεί στο διπλοσάγανο, στα χέρια, την κοιλιά, τη μέση, τα ψωμάκια, τα γόνατα, τους γλουτούς, τα εσωτερικά των μηρών καθώς και σε περιπτώσεις γυναικομαστίας και λιπομαστίας και όπου αλλού μπορεί να υπάρχει πρόβλημα τοπικού πάχους που χρήζει αισθητικής παρέμβασης. Τα καλύτερα αποτελέσματα λαμβάνονται από ασθενείς με μεσαίο σωματικό βάρος ή που είναι ελαφρώς υπέρβαροι, με τοπική συσσώρευση λίπους και μπορεί να εφαρμοστεί σε άτομα από 18 έως 60 χρόνων.

Η θεραπεία θα πρέπει να επαναλαμβάνεται κάθε 21 ημέρες και απαιτούνται συνήθως 4 με 6 εφαρμογές για βέλτιστο αποτέλεσμα.

Ακολούθησε μας στο Facebook και στο Instagram για περισσότερα νέα σχετικά με την δερματολογία και τις ειδικότητες της δερματολόγου μας.

Προηγούμενο άρθροLaser για μόνιμη αποτρίχωση
Επόμενο άρθροΑντιμετώπιση της Κυτταρίτιδας