Θεραπείες για σύσφιξη δέρματος

Με την πάροδο του χρόνου, την απώλεια βάρους και τις εγκυμοσύνες το δέρμα χάνει στη σφριγηλότητά του και χαλαρώνει. Στις μέρες μας έχουμε στη διάθεσή μας πολλές μεθόδους και ουσίες που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για να αντιμετωπίσουμε τη χαλάρωση και τα προβλήματα του δέρματος που σχετίζονται με αυτή. Ο δερματολόγος είναι σε θέση να προσφέρει εξατομικευμένες θεραπείες ή συνδυασμούς θεραπειών για τη συνολική βελτίωση της εικόνας του δέρματος σε πρόσωπο και σώμα.

Κάποιες ενδεικτικές θεραπείες για τη σύσφιξη του δέρματος περιλαμβάνουν:

• Μεσοθεραπεία – πολύ δημοφιλής μέθοδος για σύσφιξη δέρματος

Πρόκειται για μια ενέσιμη μεσοθεραπεία που γίνεται στα σημεία που χρήζουν αντιμετώπισης με τη χρήση πολύ λεπτών βελόνων. Συνήθως γίνεται στο πρόσωπο, στο λαιμό, στο ντεκολτέ καθώς και στο σώμα σε γλουτούς, κοιλιά, μηρούς, γόνατα και βραχίονες, σε περιοχές δηλαδή που ο ασθενής επιθυμεί σύσφιξη στην υπάρχουσα χαλάρωση. Η μεσοθεραπεία σύσφιξης είναι ανώδυνη μέθοδος με γρήγορη εφαρμογή (περίπου 30 λεπτά) βελτιώνει τη σύσταση της επιδερμίδας και ο ασθενής επιστρέφει αμέσως στις δραστηριότητές του.

• Dermapen για σύσφιξη δέρματος

Η Dermapen είναι μια πρωτοποριακή συσκευή μικρο-βελονισμού (το λεγόμενο micro-needling) που στοχεύει να αναζωογονήσει και να βελτιώσει συνολικά το δέρμα καθώς προσφέρει απαράμιλλη διέγερση του κολλαγόνου και της ελαστίνης που ενεργοποιείται για να επουλώσει τις πολύ μικρές βλάβες του δέρματος. Το Dermapen μέσω πολλαπλών ακίδων διαπερνά την επιδερμίδα και δημιουργεί μικροσκοπικές οπές διεγείροντας έτσι την παραγωγή του κολλαγόνου και της ελαστίνης με αποτέλεσμα τη σύσφιξη του δέρματος. Τα προϊόντα θεραπείας που περιλαμβάνουν ανάλογα με την περίπτωση βιταμίνες, πεπτίδια, υαλουρονικό οξύ κ.α., διεισδύουν έως τους ινοβλάστες και μέσω της ενισχυμένης απορρόφησης των δραστικών συστατικών διεγείρεται η διαδικασία αναδόμησης και σύσφιξης του δέρματος.

• Laser για σύσφιξη δέρματος & θεραπείες αντιγήρανσης

Τα τελευταία χρόνια η ανάπλαση του δέρματος με τη χρήση laser είναι μια ιδιαίτερα δημοφιλής θεραπεία καθώς δίνει τη δυνατότητα στο δερματολόγο να την εξατομικεύει ανάλογα με τον κάθε ασθενή.
Τα laser κλασματικής τεχνολογίας προσφέρουν μεγαλύτερη ασφάλεια, πολύ σύντομο χρόνο ανάρρωσης, καλύτερο τελικό αποτέλεσμα ενώ η θεραπεία είναι ανώδυνη και γρήγορη. Οι ακτίνες laser σαρώνουν την επιδερμίδα και δρουν με ασφάλεια στα βαθύτερα στρώματά της. Έτσι ενεργοποιούν του ινοβλάστες – κύτταρα που ευθύνονται για έκκριση ινών ελαστίνης και κολλαγόνου- με αποτέλεσμα την εκ βαθέων αναδόμηση και σύσφιξη του προσώπου και λαιμού.

• Ραδιοσυχνότητες

Οι τελευταίας τεχνολογίας ραδιοσυχνότητες θερμαίνουν το χόριο και ενεργοποιούν την παραγωγή και αναδόμηση του κολλαγόνου και της ελαστίνης με αποτέλεσμα τη σύσφιξη του δέρματος του προσώπου και τη βελτίωση του περιγράμματος. Οι ραδιοσυχνότητες χρησιμοποιούνται για αναμόρφωση του περιγράμματος του προσώπου, για σύσφιξη της επιδερμίδας σε πρόσωπο και σώμα, για αναδόμηση κολλαγόνου καθώς και για αντιμετώπιση κυτταρίτιδας. Εφαρμόζονται στο πρόσωπο, γύρω από τα μάτια, στο προγούλι, στο λαιμό και σε οποιοδήποτε σημείο του σώματος (στομάχι, μηροί, γοφοί, γόνατα). Η θεραπεία διαρκεί 30 λεπτά ανά περιοχή και μπορεί να χρησιμοποιηθεί συνδυαστικά σχεδόν με όλες τις θεραπείες της αισθητικής δερματολογίας.

• Υγρό Face Lift – συνδυασμός θεραπειών.

Πρόκειται για συνδυαστική θεραπεία στο πρόσωπο που χαρίζει σύσφιξη αναζωογόνηση του δέρματος και φυσικό αποτέλεσμα, χωρίς νυστέρι. Συγκεκριμένα γίνεται συνδυασμός Botox/ Dysport, Υαλουρονικού Οξέος, Μικροδερμοαπόξεσης, Laser και Μεσοθεραπείας, τα οποία βελτιώνουν συνολικά και συσφίγγουν το δέρμα.

 

Ακολούθησε μας στο Facebook και στο Instagram για περισσότερα νέα σχετικά με την δερματολογία και τις ειδικότητες της δερματολόγου μας.

Προηγούμενο άρθροΡαδιοσυχνότητες (RF)
Επόμενο άρθροLaser για μελαγχρωματικές κηλίδες