Τα δερματικά θηλώματα

είναι καλοήθη ασυμπτωματικά μορφώματα τα οποία δεν σχετίζονται με καρκίνους ούτε πρέπει να συγχέονται με ελιές (σπίλους). Είναι μαλακά με λεία επιφάνεια και είναι στο χρώμα του δέρματος ή καφέ.

Εντοπίζονται κυρίως μετά την ηλικία των 30 ετών στο πρόσωπο, στα βλέφαρα, το λαιμό, τις μασχάλες, κάτω από το στήθος και στα γεννητικά όργανα.

Ο ακριβής λόγος εμφάνισής τους δεν είναι γνωστός θεωρείται, όμως, πως σχετίζονται με μόλυνση από τον τύπο του ιού HPV(6 και 11). Η εμφάνισή τους ενδεχομένως να σχετίζεται και με κληρονομική προδιάθεση, εγκυμοσύνη και αυξημένο βάρος. Η εντόπιση τους είναι συνήθως στα σημεία τριβής όπως στο λαιμό που συχνά υπάρχει αλυσίδα από κολιέ κτλ, στις μασχάλες στις μηρογενετικές πτυχές

Τα θηλώματα αντιμετωπίζονται εύκολα και γρήγορα από τη δερματολόγο με ηλεκτροκαυτηρίαση, κρυοθεραπεία, laser ή όποια μέθοδος κριθεί ενδεδειγμένη ανάλογα με την περίπτωση του κάθε ασθενή.

Ακολούθησε μας στο Facebook και στο Instagram για περισσότερα νέα σχετικά με την δερματολογία και τις ειδικότητες της δερματολόγου μας.

Προηγούμενο άρθροΤριχόπτωση
Επόμενο άρθροΈλκη ποδιών