Τι είναι;

Μπότοξ

είναι μια μη επεμβατική θεραπεία που καθυστερεί τη γήρανση του δέρματος και προσφέρει άμεσα νεανικό και λείο δέρμα. Πρόκειται για μια ουσία που χαλαρώνει τους μύες, για κάποιο χρονικό διάστημα, εμποδίζει τη σύσπασή τους με αποτέλεσμα να εξαλείφονται οι ρυτίδες και το πρόσωπο αποκτά πάλι τη νεανική του όψη.

Είναι μια θεραπεία απόλυτα ασφαλής που χρησιμοποιείται εδώ και 80 χρόνια σε πλήθος παθήσεων, όπως ο σπασμός των βλεφάρων, η υπεριδρωσία και σε αρκετές νευρομυϊκές παθήσεις.

Πως & πού εφαρμόζεται
η διαδικασία είναι απόλυτα ασφαλής, γρήγορη και εύκολη. Η εφαρμογή γίνεται με ενέσεις που πραγματοποιούνται με τη χρήση πολύ λεπτής βελόνας.
Που εφαρμόζεται:Το botox εφαρμόζεται στο μέτωπο (στις ρυτίδες του μετώπου και στο μεσόφρυο), στις ρυτίδες γύρω από τα μάτια(στο γνωστό «πόδι της χήνας») και στις ρυτίδες του άνω χείλους στο στόμα.

Υπάρχουν κίνδυνοι;
Οι κίνδυνοι του botox σχετίζονται αποκλειστικά με την κακή τεχνική κατά την εφαρμογή από μη ειδικούς γιατρούς. Η εφαρμογή από εξειδικευμένο γιατρό αποτελεί εγγύηση για άρτιο και ασφαλές αποτέλεσμα.

Υπάρχουν περιπτώσεις που δεν ενδείκνυται το botox;
Το botox αντενδείκνυται εάν κάποιος είναι αλλεργικός στη βοτουλινική νευροτοξίνη, πάσχει από κάποια νευρολογική νόσο, έχει κάνει πρόσφατα επέμβαση στο πρόσωπο, στο σημείο εφαρμογής υπάρχει ενεργή φλεγμονή ή μόλυνση και εάν υφίσταται εγκυμοσύνη ή θηλασμός.

Κάθε πότε πρέπει να επαναλαμβάνεται η διαδικασία;
Η δράση του botox διαρκεί γύρω στους 4 με 6 μήνες κι έπειτα οι μύες συσπώνται όπως πριν την εφαρμογή.Για το ίδιο ικανοποιητικό αποτέλεσμα γίνεται εκ νέου εφαρμογή.

Τι γίνεται αν κάποιος φοβάται να δοκιμάσει το botox;
Μια διαδεδομένη εναλλακτική σε όσους είναι επιφυλακτικοί είναι το λεγόμενο baby botox δηλαδή μικρότερη δόση που λειαίνει τις ρυτίδες και διαρκεί μικρότερο διάστημα.

Ακολούθησε μας στο Facebook και στο Instagram για περισσότερα νέα σχετικά με την δερματολογία και τις ειδικότητες της δερματολόγου μας.

Προηγούμενο άρθροΔερματοχειρουργική, τι είναι και που χρησιμοποιείται;
Επόμενο άρθροΨώρα