Το υαλουρονικό οξύ

είναι ένας πολυσακχαρίτης, φυσικό δομικό συστατικό του οργανισμού με μεγάλο μοριακό βάρος. Περιβάλλει τα κύτταρα της επιδερμίδας και συγκρατεί την υγρασία στο δέρμα. Έχει την ικανότητα να απορροφά έως και 1000 φορές το βάρος του παίζει σημαντικό ρόλο στην ανάπλαση του δέρματος και χαρίζει ελαστική, ενυδατωμένη και λεία επιδερμίδα. Με την πάροδο του χρόνου όμως μειώνεται κι έτσι το δέρμα χάνει σταδιακά τη σφριγηλότητά του και σχηματίζονται ρυτίδες.

Σήμερα υπάρχει πληθώρα θεραπειών αντιγήρανσης με υαλουρονικό οξύ που εφαρμόζονται στην αισθητική δερματολογία και σχετίζονται με το γέμισμα των ρυτίδων και την ανανέωση της επιδερμίδας και των χαρακτηριστικών του προσώπου.

Η μεσοθεραπεία με υαλουρονικό οξύ, συνήθως εμπλουτισμένο με βιταμίνες γίνεται μόνο από την ειδική δερματολόγο η οποία το εγχέει με τη χρήση πολύ λεπτής βελόνας στο μεσαίο στρώμα του δέρματος για γέμισμα ρυτίδων, βαθιά ενυδάτωση και αναγέννηση του δέρματος, του λαιμού, του ντεκολτέ και της ραχιαίας επιφάνειας των άκρων χεριών.

Το υαλουρονικό χρησιμοποιείται επίσης ως εμφύτευμα σε περιπτώσεις που επιθυμούμε να προσδώσουμε όγκο στα χείλη, ή ως προσθήκη σε περιπτώσεις που όταν επιθυμούμε να τονίσουμε τα ζυγωματικά και να διορθώσουμε αυτόματα και με φυσικό τρόπο τις ρινοπαρειακές αύλακες. Το υαλουρονικό εφαρμόζεται ακόμη με επιτυχία σε μαύρους κύκλους με τη χρήση μεσοθεραπείας με εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Οι μέθοδοι αντιγήρανσης με υαλουρονικό είναι απολύτως ασφαλείς πρέπει όμως να εκτελούνται αυστηρά και μόνο από ειδικό εκπαιδευμένο δερματολόγο. Το αποτέλεσμα του υαλουρονικού είναι άμεσα αντιληπτό και ο ασθενής φεύγει από το ιατρείο με ανανεωμένη και λαμπερή επιδερμίδα. Οι θεραπείες μπορούν να επαναληφθούν ύστερα από περίπου 6 με 9μήνες.

Ακολούθησε μας στο Facebook και στο Instagram για περισσότερα νέα σχετικά με την δερματολογία και τις ειδικότητες της δερματολόγου μας.

Προηγούμενο άρθροΈρπης
Επόμενο άρθροΝήματα